Ana içeriğe atla

Ekotec Yerli Isı Pompası Üretiyor

ekoteccccIsı pompaları,  doğadaki ısıyı kullanarak evinizin ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını daha düşük maliyetlerle karşılamanızı sağlar.  Bu ısı doğal kaynaklardan ( Hava, su, toprak) sağlanır. Ülkemizde gittikçe yaygınlaşmaya başlayan bir sistemdir. Isı pompasına günümüzden örnek vermemiz gerekirse buzdolabı, klima birer ısı pompasıdır. Isı pompaları genel olarak ev, otel, fabrikalar,  sera, alışveriş merkezi, iş yerlerinin ısıtılması ve soğutulması için kullanılır. Kuyulardan, göllerden, nehirlerden elde edilen su ısı kaynağı olarak kullanılır. Çeşitli ısı pompası türleri vardır. Genel bilgi olması açısından bunlara bakalım:
Hava Kaynaklı Isı Pompaları :
Enerjisini havadan alır. Çok soğuk iklimlerin olduğu bölgelerde hava kaynaklı ısı pompası kullanılmaz. Çünkü hava sıcaklığının çok düşük olduğu bölgelerde ısı pompasının kondanserinde donma sorununun olması ısı pompasının enerji tüketimini arttırmaktadır. Genelde ılıman iklimlerde hava kaynaklı ısı pompası kullanılır. Hava kaynaklı ısı pompası ile kışın ısınmak, yazın da serinlemek mümkündür. Hava kaynaklı ısı pompasının kullanım alanları; Konutlar, otel, hamam, hayvan barınakları gibi alanlardır. Isınma, sıcak su, serinletme ihtiyacınızı karşılar.
Su Kaynaklı Isı Pompaları :
Su kaynaklı ısı pompasında ısı kaynağı olarak su kullanılır. En iyi ısı kaynağı yer altı sularıdır. Bakımları kolay ve düşük maliyetlidir. Ekonomik şekilde ısıtma ve soğutma sağlanır. Kullanım suyunu da ısıtma özelliğine sahiptir.
Toprak Kaynaklı Isı Pompaları :
EKOTEC-LOGO2Toprak kaynaklı ısı pompası toprağın altında depolanmış güneş enerjisini kullanır. Toprağın altına gömülü olan borular sistemi ile ısı bir yerden başka bir yere taşınır. Bunun için toprak özellikleri çok önemlidir. Toprak kaynaklı ısı pompasının iki çeşidi vardır. Bunlardan biri Yatay Tip Toprak Kaynaklı Isı pompası, diğeri ise Dikey Tip Toprak Kaynaklı Isı Pompasıdır. Yatay Tip Toprak Kaynaklı Isı Pompası: Isı değiştirme bakımından en yaygın olarak kullanılan sistemdir. Sistemde borular toprağa yatay olarak gömülür. Genelde ticari binalarda kullanılır. Dikey Tip Toprak Kaynaklı Isı Pompası: Yeteri kadar alanın olmadığı bölgelerde kullanılan ısı pompası türüdür. İşlemin pahalı olması dezavantajlardan biridir.
Ekotec ısı pompası Sakarya’da 2009 yılında kurulmuş yenilenebilir enerji firması. Firma yetkilileriyle görüşme imkânım oldu. Her çeşit ısı pompasının yerli üretimi yapılıyor. Aynı zamanda tüm dünyadan müşterileri var. Ürettikleri ısı pompaları sadece evleri ısıtmak ve soğutmak için değil aynı zamanda işyerleri, seralar, alışveriş merkezleri, tavuk çiftlikleri, fabrika, hastane, okul gibi birçok yerde kullanılabiliyor. Isı pompaları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstanbul Masaj Mutlu Son

Günümüzde pek ayrılmaz hale geldiyse bile İstanbul’un Avrupa Yakası iş, Anadolu Yakası yerleşme alanı olarak bilinirdi. Ümraniye İlçesi de Anadolu yakasında yer alan büyük bir yerleşme bölgesi olarak gelişti. Nüfusun kalabalıklaştığı her yerde ihtiyaçları karşılamak için hizmet sektörü gelişir.  İstanbul Masaj Mutlu Son  da bu gelişen hizmet sektörü içinde, Ümraniye’nin Altınşehir Mahallesinde çalışıyor. Fakat sadece adını aldığı Altınşehir taraflarına hizmet vermiyor. Kaliteli hizmet anlayışı, güler yüzlü ve usta çalışanları ile pek çok yerde tanındı ve güvenildi. Masajın ellerle yapılan bir dokunma tedavisi olduğu gerçeği  Ümraniye Masaj Salonu  tarafından ispatlanıyor. Günün her saati uğrayabilir, istediğiniz masaj çeşidi ile yorgunluklarınızı geçirebilirsiniz. Site:  http://istanbuldamasajsalonlari.com

Kaliteli, Dikkat Çekici ve Sıra Dışı Kartvizit Modelleri

Kartvizitler; iş dünyasında kullandığımız, üzerinde mesleğimize dair genel bilgilerin ve isim soy isim gibi kişisel bilgilerimizin yer aldığı, bizi karşı tarafa tanıtan en etkili reklam araçlarından biri.  Doğru bir kartvizit tasarımı ile işimizi, kurumumuzu, hizmetimizi daha başarılı bir şekilde tanıtabiliyor; güçlü bir imaj çizebiliyoruz.  Sizler de firmanızın kurumsal kimliğini en iyi şekilde ifade etmek istiyor; kartvizitlerinizin size müşteri olarak geri dönmesini istiyorsanız; kartvizit basımı konusunda profesyonel bir ekipten yardım almalı, kartvizit basımının profesyonellik gerektirdiğini unutmamalısınız. Kartvizit marketi 2007 yılından bu yana büyük bir titizlik ve incelik ile beklentilerinize hitap eden kartvizit modelleri tasarlamaya devam ediyor, kartvizit sektöründeki tüm yenilikleri yakından takip ediyor, mesleğinize ve sektörünüze dair en güzel ve en kaliteli kartvizitleri kısa bir süre içerisinde hazırlayarak, sizlere teslim ediyor. Avukat kartvizit modellerinden eczan

Kasımiye Medresesi

Mardin; mimari, etnografik, arkeolojik, tarihi ve görsel değerleri ile zamanın durduğu izlenimini veren Güneydoğu’nun şiirsel kentlerinden biri. Mardin’de farklı dini inanışlar paralelinde, sanatsal açıdan  tarihi değeri olan camiler, türbeler, kiliseler, manastır ve benzeri dini eserler bulunmaktadır. Tarihi İpek yolu güzergahındaki Mardin, dünya kültür sıralamasında da önemli bir teşkil etmektedir. Asırlara meydan okuyan Osmanlı, Bizans, Selçuklu mimarı karma yapısıyla, taşlara işlenen sanatsal motif,  hat ve yazıtlar kenti bugünlere ulaştıran diriltici bir soluk. Günümüze ulaşan bu önemli eserlerden biri de  heryıl binlerce turisti kendine hayran bırakan Kasımiye Medresesi. Artuklular döneminde yapımına başlanan bu medresinin inşası Timur dönemindeki Moğol saldırıları nedeniyle yarım kalmış, 15. yüzyılın sonlarında ise Akkoyunlu sultanı Kasım ibn Cihangir döneminde tamamlanmış. I. Dünya Savaşı sırasında kapanan medresede iki mescide, bir türbe ve bir çeşmeye de ev sahipliği yapmakt